Go Back   The Older Gamers Forums > TOG Public Forums > Retro Gaming and Nostalgia!

Retro Gaming and Nostalgia! Where PacMan swallowed his first pill.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 10th July 2007, 10:28 AM   #1 (permalink)
Retired Captain
Retired Captain
Deadly - Post: 2476
 WhaCk's Avatar

Default Who Remembers DOOM!!...

Well how many remember cutting there FPS teeth on the Classic Game DOOM

Think it was one of the first FPS games that had the *cough* 3D feel....I remember playing it with a work mate of the time....over a modem I think....shit that was a while ago...lol

hard to believe theres still peeps mucking around with the game engine/source code....

Great game at the time.....shows how much we have been spoiled with todays gaming...

Cheers
WhaCk is offline   Reply With Quote

Old 10th July 2007, 11:37 AM   #2 (permalink)
Retired Journalist
Dangerous - Post: 698
 Gaara's Avatar

Default

Yeah, first for me was wolf3d but as soon as a friend gave me a copy of doom I was there and didn't leave till well after doom 2 and well into the quake era.

I am curious to know if there is anything like the HR pack for Duke3D for doom/doom2 as that would be even more reason to pick it up again and organize some lan over ip games for it hehehe.

But yes I agree, everything since then has been a step forward.. even if only graphically.
__________________


"A cute girl stopped me on the way, so I danced."- Kakashi Hatake
Gaara is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 11:48 AM   #3 (permalink)
Retired Captain
Retired Captain
Deadly - Post: 2476
 WhaCk's Avatar

Default

LOL...Mate your a man after my own heart....I pretty much took the same route to online gaming.....wolf3d...doom quake...and the mighty Duke3D....Theres a thread with a link to the make it run on windows thing....I got my old copy Up and running....WooT!!!....so I have a old copy of DOOM for windows floating around somewhere....must find it....If just for the fun factor ....It'll be like takin lsd....lol...jk

Bloody hell ...there's thought....Null modem cables...lol
WhaCk is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 11:59 AM   #4 (permalink)
Retired Journalist
Dangerous - Post: 698
 Gaara's Avatar

Default

Yeah I got the eduke thing for duke3d, I also downloadeed the 190 meg high res pack for it too. gives you proper 3d modeled enemies girls etc . Its cool
But you can play duke over lan on the net. I take it you haven't used hamachi before?
__________________


"A cute girl stopped me on the way, so I danced."- Kakashi Hatake
Gaara is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 12:20 PM   #5 (permalink)
Retired Captain
Retired Captain
Deadly - Post: 2151

Default

Ah yes Doom... on all, count em, all 3 floppy's.
And a forth one with the 666 patch file.
Ran that on a matrox 200 with two, was it 3DFX? cards with 12 meg on each.
Thought that was the best thing ever at 800x600.
Just look at those graphics! Can you believe how good they are?
LoL
__________________

Who_Me is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 12:35 PM   #6 (permalink)
Deadly - Post: 1399
 TJet's Avatar

Default

Not only do I remember Doom but have been playing it and Doom II again recently. I use GZDoom to play it on XP. It uses OpenGL and requires the wad from the original game.
__________________

TJet is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 01:12 PM   #7 (permalink)
Retired Captain
Retired Captain
Deadly - Post: 2476
 WhaCk's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by Gaara View Post
Yeah I got the eduke thing for duke3d, I also downloadeed the 190 meg high res pack for it too. gives you proper 3d modeled enemies girls etc . Its cool
But you can play duke over lan on the net. I take it you haven't used hamachi before?
No I haven't use Hamachi before

Wouldn't mind the hi res pak...do you wanna post or PM a linky...*plz

I used to play it with the kids...using a null modem cable and with a mate over a modem....It would be interesting to see if it could be done...If so I could set up a server?

Wonder what the possibility's are for DOOM and Internet play....any Ideas fellas?...
WhaCk is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 01:14 PM   #8 (permalink)
Division Captain
Destiny & Consoles
Ace - Post: 9306
 Ancient_One's Avatar

Breezy
Default

Will this run Ultimate Doom wad?
__________________
Ancient_One is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 01:17 PM   #9 (permalink)
Retired Journalist
Dangerous - Post: 698
 Gaara's Avatar

Default

Basically Hamachi is a Virtual Private Network (VPN) application that allows uses in a private netowkr created through it, to connect to each other via the internet as thought it were a lan connection.

So essentially once users are on their own hamachi network all you do is someone hosts a game and the rest use the hamachi ip address as the address to connect to. Using normal ip format of 5.*.*.* of course.

I successfully used it to connect to another persons Counterstrike Source lan game yesterday.

So the same concept applies to doom with the only limitation being that, I think doom only supports 4 players as oposed to dukes 8.. i think.
__________________


"A cute girl stopped me on the way, so I danced."- Kakashi Hatake
Gaara is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 01:29 PM   #10 (permalink)
Retired Journalist
Dangerous - Post: 698
 Gaara's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by Ancient_One View Post
Will this run Ultimate Doom wad?
Should run the wad file of doom/doom2/ultimate doom etc etc.

As long as they are the original and unmodified versions then yes.
__________________


"A cute girl stopped me on the way, so I danced."- Kakashi Hatake
Gaara is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +11. The time now is 02:53 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0