Go Back   The Older Gamers Forums > TOG Public Forums > Shooter Games: The Range

Shooter Games: The Range Public discussion forum for all shooter games.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 23rd March 2011, 05:53 AM   #1 (permalink)
Retired Captain
Retired Captain
Competent - Post: 391
 MacLucy17's Avatar

Default Trouble loading COD1

Hey everyone, longtime for those that can remember me. I have a problem. hopefully someone will know how to help me out. I'm running Windows 7. When I attempt to run COD or CODUO this is the message I get: Program:C\:\ Program Files (x86) \ Call of Duty\CoDUO.exe then it reads: A buffer overrun has been dectected which has corrupted the programs internal state. The program cannot safely continue execution and must now be terminated. So please someone give me the cure. I've been wating over a year to start playing again.

Thanks
Mac
__________________
If you feel like a riot, you best not deny it, and put your good foot foward
MacLucy17 is offline   Reply With Quote

Old 24th March 2011, 12:04 PM   #2 (permalink)
Ned
Public Forum Coordinator
Guru - Post: 11366
 Ned's Avatar

Default

It's a graphics driver issue. Update to latest version and try again. Post back
Ned is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2011, 05:43 AM   #3 (permalink)
Retired Captain
Retired Captain
Competent - Post: 391
 MacLucy17's Avatar

Default

Ned, no luck. I've actually tried old driver versions too. I've tried everything that I've been able to google also.
__________________
If you feel like a riot, you best not deny it, and put your good foot foward
MacLucy17 is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2011, 10:02 AM   #4 (permalink)
Retired Moderator
Retired Moderator
Ace - Post: 7675 TOG Gold Level Supporter
 SJ777's Avatar

Blah
Default

What about installing the game and./or running it in XP compatibility mode and/or Run as admin?

I'll point the cod2 div to this thread in case anyone over there has some ideas.
__________________
SJ777 is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2011, 11:38 AM   #5 (permalink)
Harmless - Post: 24
 Tommy Sprayer's Avatar

Chatty
Default

Quote:
Originally Posted by MacLucy17 View Post
Hey everyone, longtime for those that can remember me. I have a problem. hopefully someone will know how to help me out. I'm running Windows 7. When I attempt to run COD or CODUO this is the message I get: Program:C\:\ Program Files (x86) \ Call of Duty\CoDUO.exe then it reads: A buffer overrun has been dectected which has corrupted the programs internal state. The program cannot safely continue execution and must now be terminated. So please someone give me the cure. I've been wating over a year to start playing again.

Thanks
Mac
Mate, the easiest thing to do is install XP on a separate partition and load it from there.
I loaded COD2 on a win7 x64 machine, (Got a NVidia Quadra NVS420, that didnt help) , and it was an exercise if torture. Crashes, Freezes, loading issues, then suddenly it worked. I used a program called Realtech VR, loaded dx7 as a standalone (Very hard to find), add this, deleted that. Took me about 3 months to get it to work, but still only works at max of 100fps because of the G.C.

Its not a pleasurable experience by any means, getting older COD's to work
Tommy Sprayer is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2011, 03:43 PM   #6 (permalink)
Ned
Public Forum Coordinator
Guru - Post: 11366
 Ned's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by MacLucy17 View Post
A buffer overrun has been dectected ...
What version of Win7 are you running?
What graphics card and driver version?


This could be a similar buffer issue to what the old Medal of Honor expansions have seen..
[MOHAA] Spearhead & Breakthrough nvidia crash fix

And an ATI fix here..
http://forums.steampowered.com/forum...7&postcount=66

Something else to try..
http://forums.steampowered.com/forum...4&postcount=65

Full Steam forum thread
http://forums.steampowered.com/forum...d.php?t=979641


Let us know how these go!

Last edited by Ned; 27th March 2011 at 03:56 PM.
Ned is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2011, 05:24 PM   #7 (permalink)
Average - Post: 166

Yeehaw
Default

Is this through Steam?
Valtam is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2011, 05:38 PM   #8 (permalink)
Ned
Public Forum Coordinator
Guru - Post: 11366
 Ned's Avatar

Default

No, but the fixes are still valid (for some).
Ned is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2011, 10:00 AM   #9 (permalink)
Squad Officer
Squad Officer
Call of Duty 2
Dangerous - Post: 503
 Miss Striker x's Avatar

Cool
Default

Hi Mac sorry i dont have any fixes for this problem,but this thread may help me too.Im running windows7 and have Cod1 & UO from steam,all with the same Buffer overrun problem.If i can get mine running i will let you know.But i can say Cod2 is running like a dream with windows7.
__________________
Miss Striker x is offline   Reply With Quote
Old 30th March 2011, 11:16 PM   #10 (permalink)
Division Captain
Call of Duty & Titanfall
Lethal - Post: 5648
 hoppy's Avatar

Cheeky
Default

Ditto, Win7 64-bit and COD 2 "Go together like peas and carrots"

Just trying UO and COD Vanilla now, will get back to you all shortly...
__________________
Cheers,
Hoppy
Quote:
Originally Posted by 303
And I love hoppy
hoppy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT +11. The time now is 07:32 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0