Crysis 2 strobing issue

Discussion in 'Shooter Games: The Range' started by Mind-Riot, Mar 27, 2011.

  1. Mind-Riot

    Mind-Riot Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    122
    Likes Received:
    9
    Location:
    Runaway Bay
    Hello all,:mad:

    Im having issues with massive light strobing in game , have tried the advanced settings tool with no luck.

    HELP PLZ in tunnels and indoors its fine but as soon as i get into an out door area its so bad I have to quit the game.
     
  2. Binary-Ninja

    Binary-Ninja Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    19,574
    Likes Received:
    1,683
    Location:
    On my Mac in TOG Forums
    RevD the adv gfx didn't work i am not sure as it has fixed that for some users
     
  3. Ned

    Ned Public Forum Coordinator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    5,596
    Likes Received:
    290
    Location:
    Qld Australia
    Check if you're running the latest drivers for your graphics card. If not then update them and please post back if this worked or not.
     
  4. Binary-Ninja

    Binary-Ninja Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    19,574
    Likes Received:
    1,683
    Location:
    On my Mac in TOG Forums
    ATi have updated something in their latest driver to help the strobe effect ... the package has to mention Crysis 2 something to do with Catalyst Application Profiles .. find the driver with that search
     
  5. RED3Y3

    RED3Y3 Getting Started

    Joined:
    Dec 13, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Location:
    H-town NZ
    just did the CAP4 addon for amd 11.2 better yes fixed NO!
     
  6. Binary-Ninja

    Binary-Ninja Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    19,574
    Likes Received:
    1,683
    Location:
    On my Mac in TOG Forums
    that was something they mentioned redeye .. It is a ATi thing by the seems of it , which is not a good thing considering the market
     
  7. Mind-Riot

    Mind-Riot Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    122
    Likes Received:
    9
    Location:
    Runaway Bay
    Ok now were cooking with gas , I had load the new driver again after installing the base driver that came with the card and this time when i went to launch the game it did the activation process all over again and now its working fine . Go figure


    Cheers to all for the input.
     
  8. RED3Y3

    RED3Y3 Getting Started

    Joined:
    Dec 13, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Location:
    H-town NZ
    lucky you rev:)

    just did 11.3 an another fail:?

    btw running 5870's in CF
     
  9. Mind-Riot

    Mind-Riot Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    122
    Likes Received:
    9
    Location:
    Runaway Bay
    I spoke to soon mate just started the game and its strobing its ass off , and the textures are flashing .. this game is really pissing me off.
     
    Last edited: Mar 30, 2011
  10. Ned

    Ned Public Forum Coordinator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    5,596
    Likes Received:
    290
    Location:
    Qld Australia
    Are there nvidia issues with this game or just the usual ATI issues requiring the endless hot-fixes they release?
     
  11. RED3Y3

    RED3Y3 Getting Started

    Joined:
    Dec 13, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Location:
    H-town NZ

    you an me both mate.

    what I hate the most is absouly no feed back from crytek been like close to a week an all there said is we are working on a patch thats it nothing about what it will fix nothing on dx11.

    so much rage at this game just don't have the typing skillz to express :mad:
     
  12. Binary-Ninja

    Binary-Ninja Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    19,574
    Likes Received:
    1,683
    Location:
    On my Mac in TOG Forums
    it is probably because your cards are ATi and DX 11 ... my 250gts isn't and i have no strobing issue .. it is solely ATi for not writing correct driver for a game before launch they always do it ... both nvidia and ati know what the game requires they are in on the whole process from the beginning setting minimum specs etc..

    Rage at ATi they are the ones with the issue in their driver set .. they will fix it

    i have not seen any reports on Nvidia cards as yet on the various forums

    See this is a brand new GTX 590 in 3D across 3 screen no issues .. skip to 6.05min mark rest is review on card

     
    Last edited: Mar 30, 2011
  13. RapidDescent

    RapidDescent Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2005
    Messages:
    4,079
    Likes Received:
    89
    Location:
    Perth, Western Australia
    I have this exact same problem - it's Crossfire. I run HD5850's.

    Play in window'd mode - it disables crossfire and eliminates the strobing.
    Edit - found this on the ATI forum:

    "You have to make an autoexe.cfg and put "r_multiGPU = 1" in it, as well as putting that same command in your system.cfg."

    Will try it tomorrow when I wake up after nightshift and let you know.
     
    Last edited: Apr 2, 2011
  14. Binary-Ninja

    Binary-Ninja Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    19,574
    Likes Received:
    1,683
    Location:
    On my Mac in TOG Forums
    yeah saw that as well rapid .... It has me buggered at how lazy they are .....Surely ATi have known Crysis 2 was coming out and that they have crossfire setups all over the place
     
  15. RED3Y3

    RED3Y3 Getting Started

    Joined:
    Dec 13, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Location:
    H-town NZ
    FIXED!!!! go to amd an dl CAP1 11.3 install restart filcker gone.
     
  16. Mind-Riot

    Mind-Riot Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    122
    Likes Received:
    9
    Location:
    Runaway Bay
    Yep the new drivers have fixed it :) Yippee
     
  17. Binary-Ninja

    Binary-Ninja Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    19,574
    Likes Received:
    1,683
    Location:
    On my Mac in TOG Forums
    what are you in game names so i can add it
     
  18. Mind-Riot

    Mind-Riot Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    122
    Likes Received:
    9
    Location:
    Runaway Bay
    Last edited: Apr 2, 2011

Share This Page