Mining Turtle Restrictions

Discussion in 'Minecraft (Public)' started by Cheith, Feb 19, 2014.

  1. OranjeJus

    OranjeJus Freshly Squeezed Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    152
    Location:
    Wellington, NZ
    Oh wait, I know what I was originally going to say:

    If Turtle Soup doesn't do it for you, how about we shove them into an Alveary with a mutator and uranium and make some Mutant Turtles.


    Then we just need to find a rat that knows kung-fu to take them under his wing. Well, paw...

    I've seen the documentary about lots of animals knowing kung-fu. Like turtles, snakes, tigers, and such (even pandas! But they're uncommon apparently.) Bound to be some rats out there that know it too.


    - OJ
     
  2. OranjeJus

    OranjeJus Freshly Squeezed Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    152
    Location:
    Wellington, NZ
    Aveege: A potential misinterpretation of this sentence, combined with not having been around for a while.

    Edit: Rules as currently found in forum from the link-path via stickies

    Quarry in Mining world can be max sized
    Quarry in Overworld can only be default 9 x 9


    No mining world, no access to deep dark for a long long time, stuck with 9x9 quarry when sticking to the rules.


    If this has changed and I can go bigger than 9x9 I'd dearly love to know asap :)


    - OJ
     
    Last edited: Feb 21, 2014
  3. DarrenM

    DarrenM Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Location:
    At home
    It's also worth noting that "Quarries must be turned off if you leave the server" means you can't leave it placed in the world. I assumed it meant you couldn't leave it actively mining/powered on :)
     
  4. OranjeJus

    OranjeJus Freshly Squeezed Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    152
    Location:
    Wellington, NZ
    Someone want to confirm this? I just leave mine powered off but don't specifically make the trip out to pick it up.


    - OJ
     
  5. white_bear_84

    white_bear_84 Retired Captain

    Joined:
    May 3, 2011
    Messages:
    4,300
    Likes Received:
    183
    Location:
    Sydney
    I used to just run my quarry with an energy tesseract, 1 gold pipe, one wooden pipe and an item tesseract..

    Then I just milked EK's free power... :cool:

    This time round might have to actually get a reliable power supply going.. ..need to look into oil fabrication and bioreactors...
     
  6. DeeP

    DeeP Retired Captain

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    2,152
    Likes Received:
    217
    In the Over world we were always 9 x 9 only ... there is no specific mining world other than the deep dark so I am not sure what the quarry size in the deep dark is allowed to be >< I dont go there .... very scary :(
     
  7. DarrenM

    DarrenM Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Location:
    At home
    I can confirm it. I left one under my base to get my ender lilies to grow. When I came back on the next day it was placed in a chest with a message from I telling me to remove them before leaving the server.

    I had it placed again tonight while mining and it seems it must have caused an issue because an admin replaced it with a personal anchor while I was out exploring. At least that one kept my turtle going.
     
  8. Irimar

    Irimar Retired Captain

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    3,029
    Likes Received:
    96
    Location:
    Greenfield, MA USA
    That's because it was obviously not being used as a quarry. You were using it to keep chunks loaded to circumvent the personal anchors deactivating when you went offline. Don't do it again.
     

Share This Page